martes, 27 de enero de 2009

ROCA DELS ARCS - ANACONDA




Para finalizar esta nueva trilogía del Montsec, presento la más añeja y lógica de las tres Marías. Tremendamente sinuosa, la Anaconda se cuela, reptando como una bicha, por las debilidades de la pared, evitando todos los desplomes menos el último. El ambiente que se consigue es notable y el patio impresionante, para tratarse de una dificultad media/baja. Doy fe, puesto que desde la mitad del L6 ví caer mi cámara de fotos por los aires y estrellarse directamente al suelo. Gracias a los dos piezas con quien escalaba, “Hazme una foto, que mola”, “Hazla tu que a mi me salen torcidas””toma””dame” y uno suelta antes de que otro agarre, que malas son las resacas de sustancias. A la bajada, Mc.Key, sonriente, cogió el trozo más entero y soltó: “igual la podemos arreglar”.
El primer largo es una brutal bavaresa, bastante más difícil de lo que aparenta y que, además, nos pilla en frío, desconfiad, seguro que es más de 6a. El resto una gozada, tipo Rabadás-Navarro, que navega por una ancho tramo de pared. Una de aquellas joyas del Montsec que merecería un reequipamiento tal cual.
Gracias a Pere Forts por la foto de la pared.


3 comentarios:

  1. ja feia temps que la tenia en ment, després de veure-la aquí hi vaig anar ahir. molt bona via, primer llarg amb un pas bastant dur i a la resta escala sense presses. es mereix un reequipament.

    salut i a tibar!

    ResponderEliminar
  2. Hola, aquest diumenge passat vam repetir l'Anaconda i ens vam trobar amb lo següent:

    1. El primer buril amagat de l'inici del segon llarg no el vam trobar. No vol dir que no hi sigui però si hi és, realment està molt amagat!
    2. El primer pitó del mateix segon llarg et queda a l'altura dels peus i no val la pena xapar-lo. És que algú fa la travessa per sota? Nosaltres la vam fer per dalt
    3. L'últim pitó del tercer llarg tampoc el vam trobar i vam entrar a reunió per un parabolt de la barón
    4. Aquí comença lo extrany. Hi ha una via nova amb parabolts platejats que puja per la dreta de la placa inicial del 4t llarg. L'últim buril d'aquest ha estat tallat i reemplaçat per un parabolt d'aquesta nova via. Ara a la reunió hi ha dues reunions. La de la nova via i la vella de burils reemplaçada per dos parabolts.
    5. El tercer buril del 5è llarg ara és un parabolt d'aquesta nova via que creua pel mig l'Anaconda en tot el llarg. A la sortida del flanqueig veus un pararbolt nou i lluent a la placa que tens davant i no veus el buril vell de més a l'esquerra per on va l'original. Vaig anar pel parabolt però és més difícil (i també menys expo) que per on va l'original. La reunió del 5è llarg també ha estat reemplaçada per parabolts.
    6. Aquí la via nova vap per les plaques desplomades de l'esquerra i ja no la tornem a creuar més.
    7. Al 6è llarg hi ha 3 pitons en comptes de 2
    8. Per sortir de la paret vam flanquejar gairebé horitzontalment 100m gairebé fins a l'altura d'on surt la Tàrrega

    La pregunta és: quina és aquesta via nova que creua l'Anaconda?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Hola Castigat.
      Se trata de la vía Paula-Tarragó, la reseña salió en un Desnivel de hace unos pocos meses. Toda equipada, desde arriba con paraboles. Máximo 7b y 7a obligado. Es lo que pone, yo o la he hecho.

      Eliminar